Wednesday, January 2, 2013

PALOVA


Palova with Fresh Fruit

Palova ni pemintaan tertinggi kat kedai Zie Chocolate Shop. siap ada yg ambil resepi lg. bila tanya..polava mana2 pun sama je..tp ada yg ckp xsama. xsama krn palova kami kurang manis cakap mereka  lemak,masin manis gitu.


Di sini azie nak kongsi resepi Palova ni

Bahan2 :
250g putih telur ( lebih kurang dlm 4biji telur Gred A)
150g Gula Icing
2 sudu besar Tepung Jagung
1 sudu besar jus lemon
1 sudu kecil Esen Vanilla.
pelbagai jenis fruit xkisah apa pun

Bahan krim:
topping non dairy whiping cream.

Cara2 :
Putar telur putih dng gula icing sehingga kembang ( pastikan masa tu mariquenya x jatuh. bila tak jatuh tu kira jdlah) kemudian masukan tepung jagung diikuti dng jus lemon dan esen vanila.pukul sampai ia tol2 kental. 
letak adunan atas baking paper so bakar dlm oven mgunakan api atas bawah selama 1 1/2 jam dng suhu 130-150'c ikut pada suhu oven masing2.bila dah masak, boleh hias dng krim dan buah- buahkan...SELAMAT MENCUBA..


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...