Saturday, January 26, 2013

JAWATAN KOSONG - Pembuat Kek

- JAWATAN KOSONG -

* Pembuat Kek (Perempuan)
* Pengalaman 2-3 Tahun
* Area Kuala Terengganu
* Berminat hubungi: 019 - 920 5734 / 09 - 622 4310

Kedai Kek & Coklat (Zie Chocolate Shop)

atau layari Fb di:
https://www.facebook.com/ZahraDelight


Saturday, January 12, 2013

OPERA CAKE


Opera Kek..lain kan? saje je nak ubah corak but rasa still lagi sama. berat dia dlm 1.5 kg harga RM 60.00 je..


Monday, January 7, 2013

KOLEKSI SIMPLE GIFT

Mencari2 Gift utk Ibu? untuk Ayah? mahupun Kawan? kekasih? tunang? Cikgu? Abang? adik atau  kakak..Jom cuci-cuci mata kat sini. Kami tawarkan dng harga yg berpatutan. Lau xbekenan? boleh beri idea  pilihan anda sendiri, mengikut baject anda. Insyallah kami Realisasikan impian anda. Murah tp Cantik..


Saturday, January 5, 2013

KOLEKSI DOORGIFT 2013


Aloooo...kembali lagi dng Koleksi Doorgift.Pening kepala nak memilih doofgift bagi Majlis anda?..sekarang tak payah nak pening2 lagi, Kami akan rialisasikan impian anda dng koleksi doorgift kami. Jom layan dulu Koleksi Doorgift di Zie Chocolate Shop @ Ziezie Chocolate


Set Chocolate Bar.
Bermula dari harga RM 1.00 - RM 5.90 . Boleh nak letak gambar anda, atau gambar pasangan anda mahu pun anak2 anda di atas wrapper chocolate bar. abadikan saat manis anda bersama tertamu anda nanti. Harga amat berpatutan. 

NEW BABY PRODUCT - CANDY BUFFET

Dah tiba Musim Kahwin..Sudah semestinya Mak , Ayah ,adik Abang, Kakak , saudara Mara sibuk dng persiapan Masing2. Pekara yg paling diutamakan semestinya Menu utk hidangan para tertamu. Dari meja santapan pengantin, doorgift, set hantaran , pelamin semuanya nak lain dari yg lain bukan? So kat sini kami cuba memberi kelainan dan idea utk bakal2 mempelai mahupun mak2 pengantin dng Produk baru kami iaitu CANDY BUFFET.. so layan dulu gambar2 di bawah...


Chocolate Fountain - Image dari Google.


boleh dijadikan sebagai pencuci mulut yang sangat Exculsif gitu..


Sangat sesuai utk pelbagai majlis yg inginkan kelainan.


Antaranya Majlis Hari Jadi, Pertunangan, Perkahwinan, Cukur jambur, Corporate Dinner atau sebarang malis keraian.

Semua Image dari Google.

PAKEJ2 YG DITAWARKAN..

Pakej Buject

RM 260.00
( 50 - 100 pax)

1 1/2 kg Chocolate Foutain
1/2 kg Starawbery
1/2 kg Grape
1/2 kg Apple
( Max 150 sticks Mix fruit)

150 Stick Marshmallow
1/2 kg Butter Cookies

FREE :
*Decoration
* 20 pcs Cupcakes
* 150 Plate + Tissue

Pakej Mawar

RM 450.00
( 100- 250pax)

2 1/2 kg Chocolate Fountain 
1kg Strawbery
1kg Apple
1kg Grape
( Min 300 sticks Mix Fruits)

300 Stick Marshmellow
1kg Butter Cookies
50 pcs Loli pop 

FREE : 

*25 pcs LoliChoc
*25 pcs Choclate Bar
*20 pcs Cupcake 
* free Decoration 
350 Plate + Tissue








Thursday, January 3, 2013

RED VELVET CUP CAKE

Red Velvet Cup Cake RM 2.50/pcs

Pagi jumaat ni nak kongsi cerita di sebalik Cupcake Red Velvet nie..Memang menjadi kebiasaan..setiap minggu pasti Menu Red Velvet mesti ada kat Ciller kedai kami..selama ni lau nak baking Red Velvet ni azi adun sendiri..disebabkan Kedai kami jgk Membekalkan brg2 bakery so trylah buat dng Red Velvet Mix.manalah tau lau custemer tanya senang nak cerita sedap or tak kan..

Maka bermulalah megadunnya..best jgk guna Adunan segera ni..cepat, sama je..so 1 jam lebih mbakarnya..adunan kek masih x naik2..pelik knp? salah adun ke? kebiasaan 45 minit dah masak bergatung pd oven masing2..ermmm wayar oven xdisambung..yg sambung td wayar blender..Nak cepat tp lambat jgk..



Jd sapa2 yg nak merasa Red Velvet Cup Cake atau pun nak beli Tepung Segera Red Velvet boleh terus ke kedai kami atau Nak secara borong pun boleh..harga boleh runding..tel Azie 01909295734

Wednesday, January 2, 2013

PALOVA


Palova with Fresh Fruit

Palova ni pemintaan tertinggi kat kedai Zie Chocolate Shop. siap ada yg ambil resepi lg. bila tanya..polava mana2 pun sama je..tp ada yg ckp xsama. xsama krn palova kami kurang manis cakap mereka  lemak,masin manis gitu.


Di sini azie nak kongsi resepi Palova ni

Bahan2 :
250g putih telur ( lebih kurang dlm 4biji telur Gred A)
150g Gula Icing
2 sudu besar Tepung Jagung
1 sudu besar jus lemon
1 sudu kecil Esen Vanilla.
pelbagai jenis fruit xkisah apa pun

Bahan krim:
topping non dairy whiping cream.

Cara2 :
Putar telur putih dng gula icing sehingga kembang ( pastikan masa tu mariquenya x jatuh. bila tak jatuh tu kira jdlah) kemudian masukan tepung jagung diikuti dng jus lemon dan esen vanila.pukul sampai ia tol2 kental. 
letak adunan atas baking paper so bakar dlm oven mgunakan api atas bawah selama 1 1/2 jam dng suhu 130-150'c ikut pada suhu oven masing2.bila dah masak, boleh hias dng krim dan buah- buahkan...SELAMAT MENCUBA..


Chocolate Lava Cake


Hai u alls..lama dah rasanya x update blog ziezie ni. kami dari ziezie sgt merindui u alls semua...sebelum tu zie nak mohon maaf pada pegunjung blog ziezie chocolate sb tengok blog mc dah bersarang kan..yg mana komen azi x balas tu azi minta maaf..kesuntukan masa tu buat azi xsempat nak update apa2. Permintaan kat kedai makin bertambah, tukang masak azi, tukang akaun azi, tukang despect pun azi..huhuhu xckup kakitangan. nasiblah di bantu oleh staf2 yg xpernah merungggut... 

Sebelum terlupa zie nak ucap SELAMAT TAHUN BARU 2013 kat teman2 semua..skrg jom tengok koleksi terbaru dari kami ZIEZIE CHOCOLATE..

Chocolate Lava Cake.

Chocolate Lava Cake sgt sdp..diadun dng penuh kasih syg..limpahan Dark Chocolatenya melahirkan seribu ketenangan untuk pengemarnya..Nak rasa Choc Lava Cake..blh dapatkan di kedai Zie Chocolate Shop dng harga RM 2.00/ Pcs..so yummy..